Amberblokjes,
de trend van het moment

Maar waar gebruik je amberblokjes eigenlijk voor? Wat is het precies, waar wordt het van gemaakt? En hoelang blijf je ze ruiken? Deze en meer leuke feitjes gaan we behandelen in deze blog.

Laten we beginnen bij het begin. Je ziet ze op steeds meer plekken oppoppen, amberblokjes. Die heerlijk geurende blokjes, die lijken op..? zeepjes?

Wat is het precies en waar wordt het van gemaakt?

Amber is een natuurlijk product wat onder andere gemaakt wordt van barnsteenhars. Barnsteen is de versteende vorm van de hars van de Pinus Succinifera en de amberolie wordt gewonnen door droge destillatie van deze fossiele hars. ​De amberblokjes komen uit Marokko en worden hand gemaakt. Een mooi, natuurlijk product dus.

Wat kun je precies met amberlokjes? Zul je je misschien afvragen.
Eigenlijk van alles!
En dat maakt het ook zo’n leuk product.

Het amberblokje is verkrijgbaar in allerlei soorten geuren. En zijn geurblokjes. Je kunt ze decoratief op een schaaltje neerleggen, met een rasp erbij. Ze opbranden in een geurbrander of één van de andere onderstaande dingen.

– Je kunt ze decoratief op een schaaltje neerleggen, dit ziet er superleuk uit en je kunt tegelijkertijd genieten van de heerlijke geur die er af komt.

Merk je dat de geur na verloop van tijd minder aanwezig wordt, dan kun je met een mini rasp/of mesje het bovenste laagje van het blokje schrapen en komt er opnieuw een geur vrij.

Het schaafsel is eventueel nog weer voor andere doeleinden te gebruiken (zoals bijvoorbeeld in een geurbrander of stofzuiger).

  • Je kunt de blokjes smelten in een geurbrander
  • Als je het geurblokje als parfum wilt gebruiken, kan je het geurblokje licht over de huid wrijven
  • Leg ze in je (linnen)kast, en je kleding zal heerlijk gaan ruiken
  • Laat ze smelten op een schaaltje bij de verwarming
  • Verkruimel het blokje in de stofzuigerzak voor een constante geurverspreider bij het stofzuigen

Ze zijn op talloze verschillende manieren te gebruiken dus. Leuk he?

Een leuke tip ook, wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeautje. Kijk eens naar een setje van een amberblokje(s), schaaltje en een rasp.

Nog een leuk, laatste bijkomend voordeel, de geur blijft heel lang behouden, wel een jaar! Merk je dat de geur naar verloop van tijd minder aanwezig wordt, dan kun je er een klein laagje af raspen, om de geur weer terug naar boven de laten komen.

 

Het is ook heerlijk om verschillende geuren met elkaar te combineren op een schaaltje.

Nieuwsgierig geworden naar alle geuren en leuke accessoires? Kijk eens hier:

Naar de amberblokjes en accessoires